Dagbesteding
Waterlandswelzijn BV
  Met verwijzing 
Productcode:
G0400 - G0404

Dagbesteding

Waterlandswelzijn biedt op kleinschalige locaties dagbesteding aan mensen met dementie, psychiatrische problematiek en/of niet-aangeboren hersenletsel. Centraal staat een actieve invulling van de dag waarbij de deelnemers de regie in eigen hand houden. Met elkaar werken we aan het bevorderen van de zelfredzaamheid zodat u zo lang en prettig mogelijk thuis kunt blijven wonen.

 

In een persoonlijke en uitdagende omgeving waar een grote samenhorigheid heerst richt Waterlandswelzijn zich op het bieden van activiteiten waarin aandacht is voor beweging, ontmoeting en ontplooiing van de individu. De activiteiten worden in groepsverband aangeboden waarbij rekening wordt gehouden met een ieder zijn wensen, behoeften en mogelijkheden in plaats van beperkingen.

 

Een greep uit ons gevarieerde activiteitenaanbod: muziek, tuinieren, creativiteit, geheugentraining en gespreksgroepen. Verder zijn er, afhankelijk van de locatie, dagelijks beweegactiviteiten onder leiding van een fysiotherapeute of yogadocente en regelmatige uitstapjes naar onder andere Artis, varen, strand en dergelijke.

 

Om iedere dag zonder zorgen te laten verlopen organiseert Waterlandswelzijn zelf het vervoer van en naar de dagbesteding. Door deze service zijn er korte lijnen tussen u en de organisatie en ziet u altijd een vertrouwd gezicht aan de deur.

Waterlandswelzijn hanteert een zeer persoonlijke aanpak waarbij het programma afgestemd wordt op de behoeften en mogelijkheden van iedere individu.

Laatst bijgewerkt: 29-05-2020

  Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode:   G0400 - G0404 Zinvolle dagbesteding (primair)

Het beoogde resultaat van dit resultaatgebied is een zinvolle dagbesteding gericht op het structureren van de dag, praktische ondersteuning en het oefenen en ontwikkelen van vaardigheden die de zelfredzaamheid bevorderen of behouden.

Specificaties

Soort aanbod
  Met verwijzing 
Productcode   G0400 - G0404 Zinvolle dagbesteding (primair)
Vestigingen
  •   Dorpsstraat 340-A, 1566BR Assendelft
  •   Graanstraat 30, 1446CX Purmerend
  •   Zeilstraat 11, 1131ED Volendam
Leefgebied Sociale contacten, Verslaving, Vrije tijd, Meedoen in de samenleving en Lichamelijke gezondheid
Plaats Wormerland, Landsmeer, Waterland en Zaanstad
Leeftijd Volwassenen (18 t/m 66 jaar) en Ouderen (ouder dan 66 jaar)
Lichamelijke klachten Blind/slechtziend, Diabetes, Gewrichtsproblemen, Hartklachten, Kanker, Hersenletsel, Hersenziekte , Luchtwegaandoening, Maag- en Spier- en gewrichtsaandoeningen
Psychische klachten Dementie, Angststoornissen, Bipolaire- en verwante stoornissen, Depressieve stoornissen, Dissociatieve stoornissen, Dwangstoornissen , Gedragsstoornissen, Geslachtsidentiteit dysforie, Lichamelijke symptoom- en aanverwante stoornissen, Neurocognitieve stoornissen, Ontwikkelingsstoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen, Schizofrenie en/of psychosen, Seksuele afwijkingen, Slaap-/waakstoornissen, Trauma- en stress gerelateerde stoornissen, Verslavingsstoornissen, Verstandelijke beperking en Voedsel- en eetstoornissen
Soort Aanpak Structuur bieden, Begeleiding in groep, Ontmoeten, Persoonlijke begeleiding, Dagbesteding en activering en Begeleiding
Meertaligheid Duits, Engels en Spaans
Wachtlijst
Gecontracteerde productcodes

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locaties:

Assendelft (Dorpsstraat)
Dorpsstraat 340 A
1566BR Assendelft
 Beschrijving
0628750001
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving

Purmerend (Graanstraat)
Graanstraat 30
1446CX Purmerend
 Beschrijving
0618212074
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving

Volendam (Zeilstraat)
Zeilstraat 11
1131ED Volendam
 Beschrijving
0628750001
Bereikbaar: werkdagen
Routebeschrijving