begeleiding, ambulant ondersteunen
Productcode:
G0100 - G0104
Locatie(s):
Zaandam bekijk op kaart

begeleiding, ambulant ondersteunen

2. INDIVIDUEEL BEGELEIDING:

Naast gezinsbegeleiding verleent MijDienst ook individuele begeleiding aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De aard van de moeilijkheden waarmee personen terecht kunnen bij MijDienst loopt zeer uiteen. Van psychische tot sociale problemen: MijDienst ondersteunt en begeleidt daar waar nodig.

Bijvoorbeeld als het gaat om leren leven met een beperking of een chronische ziekte. Maar ook wanneer iemand niet helemaal mee kan komen in het sociale en maatschappelijke verkeer. MijDienst ondersteunt mensen met het opbouwen van een sociaal netwerk en begeleidt hen met het aanleren van bepaalde belangrijke sociale vaardigheden.

Ook wanneer jongeren problemen hebben thuis of op school waardoor hun ontwikkeling niet soepel verloopt, kan MijDienst ondersteuning bieden. Ook jongeren met gedragsproblemen kunnen bij MijDienst terecht voor het volgen van cursussen en begeleiding.

Zelfredzaamheid en zelfstandigheid staat over het algemeen centraal wanneer het gaat om individuele begeleiding. MijDienst neemt niet over, maar ondersteunt. Daar waar het individu moeite heeft op eigen benen te staan, geeft MijDienst een steuntje in de rug. Daar waar dat niet nodig is, stimuleert MijDienst dit vol te houden en eventueel door te zetten naar andere gebieden.

Omdat het individu een vast contactpersoon heeft, wordt een persoonlijke aanpak gegarandeerd. Het opbouwen van wederzijds vertrouwen zorgt voor een nauwe relatie waardoor de hulp optimaal verleend kan worden.

Kern activiteiten:

 • Leren werken
 • Vertouwde omgeving
 • Langdurige ziekte
 • Bij psychische problemen
 • Ondersteuning met wonen
 • Ondersteunen met reedelijke leven
 • Ondersteunen met papierwerk
 • Ondersteunen met school
 • Zelfwaardering
 • Relaties en sociale contacten
 • Omgaan met stress

Met verwijzing van gemeente 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Beschermd wonen, Financiën en administratie, Huishouden, Huisvesting, Lichamelijke gezondheid, Mantelzorg, Meedoen in de samenleving, Persoonlijke verzorging, Politie, justitie en veiligheid, Psychische gezondheid, Sociale contacten, Verslaving, Vervoer en mobiliteit, Vrije tijd en Werk en opleiding
Cliëntprofiel G0100 - G0104: Sociaal en persoonlijk functioneren (primair) en Geestelijke Gezondheidszorg
Soort aanpak Advies en voorlichting, Begeleiding, Bemiddeling/coaching, Crisis, Cultuurspecifiek, Dagbesteding en activering, Ervaringsdeskundigheid, Gezinsondersteuning, Onderzoek en diagnostiek, Ontmoeten, Persoonlijke begeleiding, Structuur bieden, Taalontwikkeling, Training en Werkervaring opdoen
Soort aanbod Met verwijzing van gemeente
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot en met 27 jaar), Ouderen (ouder dan 66 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Taal Arabisch, Bulgaars, Syrisch en Turks
Psychische klachten Angststoornissen, Bipolaire- en verwante stoornissen, Dementie, Depressieve stoornissen, Dissociatieve stoornissen, Dwangstoornissen , Gedragsstoornissen, Geslachtsidentiteit dysforie, Lichamelijke symptoom- en aanverwante stoornissen, Neurocognitieve stoornissen, Ontwikkelingsstoornissen, Persoonlijkheidsstoornissen, Schizofrenie en/of psychosen, Seksuele afwijkingen, Slaap-/waakstoornissen, Trauma- en stress gerelateerde stoornissen, Verslavingsstoornissen, Verstandelijke beperking en Voedsel- en eetstoornissen
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

 • Verblijf op locatie
 • Thuis ambulant
 • Op locatie
Gemeenten Landsmeer, Oostzaan, Waterland, Wormerland en Zaanstad

Locaties

Wil je informatie van de dienst begeleiding, ambulant ondersteunen? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Zaandam
Ronde Tocht 14
1507CC  Zaandam
 Beschrijving
0614974657
Bereikbaar: werkdagen en in het weekend