Ambulante begeleiding
Productcode:
Z0100 - Z0104
Locatie(s):
Alkmaar bekijk op kaart

Ambulante begeleiding

Queeste biedt gespecialiseerde ambulante begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht. In onze visie gaan we ervan uit dat een mens veel meer is zijn problemen, we kijken naar “heel de mens”.

Wat is ambulante begeleiding?
Onze ambulant begeleiders ondersteunen cliënten in hun dagelijks leven. Zij helpen hen de regie te voeren over hun leven, zodat zij zoveel mogelijk zelfstandig deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving. Wij geloven in zorg op maat. Onze begeleiding is dan ook gericht op de zorgvraag en de persoonlijke leefsituatie van elke afzonderlijke cliënt.
Tijdens de ambulante begeleiding onderzoeken we samen met de cliënt op welke manier ondersteuning kan worden geboden. We kijken samen naar wat er aan de hand is, wat er nodig is en wat er mogelijk is. Meestal komt de begeleider bij de cliënt thuis, maar we kunnen ook afspraken bij ons op kantoor maken.

Onze begeleiders kunnen cliënten bijvoorbeeld ondersteunen bij:
– het zoeken naar passend werk, het herstellen van contacten of het zelfstandig (gaan) wonen;
– het inrichten van een sociaal netwerk;
– het ontwikkelen van vaardigheden ter versterking van hun zelfredzaamheid;
– het structureren en organiseren van een ontregelde leefomgeving;
– het leren omgaan met psychische en psychosociale beperkingen.

Wij gaan altijd uit van de eigen kracht van de cliënt en die van het netwerk. We werken met Flexibele Zorgarrangementen. Samen met onze ketenpartners maken we afspraken over het flexibel en vraaggestuurd inzetten van lichtere of zwaardere vormen van ondersteuning. We streven daarbij een integrale benadering na. Het is de bedoeling daarmee nieuwe intakeprocedures te voorkomen en zo kosten te besparen en maximaal klantvriendelijk te werken. Door goed te signaleren en tijdig te interveniëren, wordt voorkomen dat zwaardere zorg nodig is, of dat iemand in een crisis raakt.
We betrekken waar mogelijk het netwerk bij de begeleiding en werken samen met andere instanties. Wij streven er naar alleen pure zorg in te zetten en voor diensten gebruik te maken van anderen. In de overgang daar naartoe is goede begeleiding wel noodzakelijk gebleken. Door onze zorgvuldig ingerichte zorg voorkomen we escalaties en crisissen, waardoor laagfrequente begeleiding mogelijk is.


Met verwijzing van gemeente 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Beschermd wonen, Financiën en administratie, Lichamelijke gezondheid, Mantelzorg, Meedoen in de samenleving, Persoonlijke verzorging, Psychische gezondheid, Sociale contacten en Werk en opleiding
Cliëntprofiel Gezondheidszorg en Z0100 - Z0104: Sociaal en persoonlijk functioneren (secundair)
Soort aanbod Met verwijzing van gemeente
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot en met 27 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Aangeboden in:
Locatie van ondersteuning

Locatie ondersteuning:

  • Thuis ambulant
  • Op locatie
Gemeenten Landsmeer, Waterland, Wormerland en Zaanstad

Locaties

Wil je informatie van de dienst Ambulante begeleiding? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Alkmaar
Frieseweg 109
1823CC  Alkmaar
 Beschrijving
072-5660166
Bereikbaar: werkdagen

Raphaelstichting

Wij zijn de Raphaëlstichting De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken...

Bedrijfsprofiel