Mantelzorg
Locatie(s):
Wormerveer bekijk op kaart

Mantelzorg

Mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar, vinden het vanzelfsprekend wat zij doen en staan volledig in dienst van degene voor wie zij zorgen. Tijdens de Mantelzorgbijeenkomsten kunt u even ontspannen, praten met andere mantelzorgers of meedoen met een leuke activiteit. In overleg met elkaar worden er onderwerpen gekozen waarvoor een externe deskundige wordt uitgenodigd om meer informatie te geven.

Bijeenkomsten voor mantelzorgers. Het programma is zeer afwisselend. De ene keer een creatieve activiteit, terwijl bij een andere bijeenkomst een thema wordt behandeld. Tijdens deze bijeenkomsten ontmoet u andere mantelzorgers en kunt u ervaringen uitwisselen.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Bent u, of kent u iemand die langdurig en intensief voor een naaste zorgt die ziek is of een beperking heeft? Dit noemen we mantelzorg. Mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar, vinden het vanzelfsprekend wat zij doen en staan volledig in dienst van degene voor wie zij zorgen. Het Sociaal Wijkteam Wormerveer is er om u hierin te ondersteunen en er samen voor te zorgen dat u niet overbelast raakt. U kunt een gesprek aanvragen bij ons wijkteam om samen te onderzoeken welke ondersteuning het beste bij uw behoeften past. Daarnaast bent u van harte welkom op onze inloopspreekuren, kijk op onze website voor de actuele tijden.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning aan om u te ontlasten:

Mantelzorgbijeenkomsten

Zaanse dag van de mantelzorg

Persoonlijke ondersteuning

Mantelzorgmaatje

Respijtzorg


Zonder verwijzing

Om dit product te gebruiken neem je rechtstreeks contact op met de aanbieder van het product, zonder tussenkomst van de gemeente.

Specificaties

Algemeen:
Categorieën Lichamelijke gezondheid, Mantelzorg, Psychische gezondheid en Sociale contacten
Soort aanbod Zonder verwijzing
Doelgroep:
Leeftijd Jeugd (tot en met 27 jaar), Ouderen (ouder dan 66 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Aangeboden in:
Gemeenten Zaanstad

Locaties

Wil je informatie van de dienst Mantelzorg? Deze is beschikbaar op de volgende locaties:

Wormerveer
Marktplein  3
1521HS  Wormerveer
075- 2060018
Bereikbaar: werkdagen